Telefoonnummer

06-81476111

E-mail

info@pedicuresalonjanice.nl

Openingstijden

Onderaan de website

Iedereen heeft wel eens last (gehad) van acne. Acne is de medische term voor jeugdpuistjes. Het begint vaak rond de puberteit, maar kan ook op latere leeftijd opspelen. Vaak zijn hormonen hier de boosdoener van, maar ook stress, voeding of invloeden van buitenaf kunnen een belangrijke factor zijn. Hieronder heb ik tips beschreven om van je acne af te komen.

Hoe ontstaat acne? Acne is een ontstekingsziekte van de talgklieren in de huid. De ontstekingen die ontstaan door verschillende factoren. Denk aan een verstoorde talgproductie, vernauwde of verstopte uitvoergangen, invloed van bacteriën of verstoring van het hormoonbalans.

Waarvoor heb je talg eigenlijk nodig? Talg zorgt ervoor dat de huid beschermt wordt tegen bacteriën en het houdt de huid soepel en zacht. Dus een goede talgproductie is noodzakelijk!

Basis tips tegen acne zijn:
Tip 1: Goede hygiëne. Hoe verleidelijk het ook is om met je handen aan je gezicht te zitten, doe het niet! Je handen zitten vol bacteriën. Dit kan het dus alleen maar erger maken! Als je al aan je gezicht wilt zitten, was dan eerst je handen of nog beter trek schone handschoentjes aan. Maar het beste is: blijf er van af! De kans is groot dat je alleen maar littekentjes veroorzaakt. En deze zijn vaak blijvend. Nog een advies is elke dag een schoon kussensloop om je kussen heen te doen. Je slaapt gemiddeld 6 tot 8 uur per nacht, dus kun je nagaan hoeveel bacteriën er op je kussensloop zitten.

Tip 2: Let op je voeding. Vaak wordt acne getriggerd door voedsel. Probeer veel water te drinken en veel groente te eten. Suikers en melkproducten zijn vaak een boosdoener voor acne. Kijk waarbij het bij jou verergert.

Tip 3: Een goede reiniging. En hiermee bedoel ik GEEN agressieve reiniging, maar juist een hele zachte reiniging. Er wordt vaak gedacht dat mensen met acne een vette huid hebben, dit is vaak het tegenovergestelde. We hebben net al besproken dat acne ontstaat door een verstoorde talgproductie. Als je een te agressieve reiniging gebruikt wordt al het talg uit de huid weggehaald. Vaak werkt dit voor eventjes, maar daarna gaat de huid een inhaalslag maken. En dus nog veel meer talg aanmaken.

In mijn salon maak ik gebruik van een reinigingsolie bij acne. Nu hoor ik je bijna denken, olie en acne dit gaat toch niet samen? Juist wel! De olie bestaat uit 4 natuurzuivere oliën. Amandelolie verzacht de huid, Jojobaolie reguleert de talg productie. Dit is dus een hele belangrijke bij acne. Avocado-olie beschermt de huid en druivenpitolie is een sterke antioxidant. Hier kan ik je meer over vertellen in mijn salon.

De behandeling in mijn salon bestaat natuurlijk niet alleen uit de olie die ik hierboven heb benoemd. Ik ga je huid reinigen, verzorgen en verbeteren! Dit doe ik met natuurlijke producten van Botanical Beauty. Maar als je echt van je acne af wilt zul je zelf ook moeten investeren door ook thuis je huid goed te verzorgen. Hier ga ik natuurlijk op in tijdens de behandeling. Wil je van je acne af? Plan een afspraak in!

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]
error: Content is protected !!