Telefoonnummer

06-81476111

E-mail

info@pedicuresalonjanice.nl

Openingstijden

Onderaan de website

Brr.. Wat is het koud hé! Voor vele zal het een hoop plezier brengen, maar het kan ook een hoop pijn meebrengen. Ken jij het probleem genaamd perniones of te wel: wintertenen en/of -handen. Nu hoor ik u denken: ‘Wat? Nog nooit van gehoord.’ Wanneer ik de symptomen ga opsommen, kent u vast wel iemand met dit probleem of misschien heeft u er zelf we last van.

Wat zijn de symptomen?

– Jeuk en/of een branderig gevoel in uw handen of tenen.
– Een of meerdere blauwpaarse of rode plekken. Of juist hele witte tenen of handen.
– Opgezwollen plekken, blaren of wondjes.

De klachten beginnen vaak wanneer het kouder begint te worden, rond de 10 à 15 graden. Het ontstaat dus echt niet altijd wanneer het heel koud is. Het kan ook te maken hebben dat je voeten en handen te vochtig zijn, waardoor ze sneller afkoelen. Hoe het precies ontstaat is nog niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat vrouwen er over het algemeen meer last van hebben dan mannen. Ook kan het soms erfelijk zijn. Het heeft er mee te maken dat bloedvaatjes tijdelijk vernauwen of verkrampen. Na enige tijd verdwijnen de klachten daardoor ook weer.

De kans is groter dat u last krijgt van wintertenen en/of -handen als u:

– Zich niet goed tegen de kou beschermt (dunne of vochtige kleding)
– Te strakke kleding of schoenen draagt.
– Te weinig beweegt
– Rookt
– Of bepaalde medicijnen gebruikt. ( als dit het geval is, neem altijd eerst contact op met uw huisarts. )

Maar wat kunt u er tegen doen?

Wintertenen of -handen gaan meestal vanzelf weer over, als het warmer wordt. Met deze tips kunt u in ieder geval uw klachten verminderen of voorkomen:

– Bescherm uzelf tegen de kou.
– Zorg voor goede, niet knellende schoenen, bij voorkeur met een leren of een lamsvacht binnen voering. Zodat de binnen voering kan ‘ademen’. Een synthetisch materiaal kan niet ademen, waardoor het vochtig wordt in de schoenen.
– Zorg voor katoenen of wollen sokken. Indien nodig, wissel na een paar uur van sokken. Om vochtige voeten te voorkomen.
– Probeer het hele lichaam warm te houden en werk met laagjes kleding.
– Voorkom dat de huid kapot gaat. Probeer niet te krabben als u jeuk heeft.

Gelukkig heb ik in mijn salon nog een paar mooie producten van Botanical Beauty die helpen tegen wintertenen of -handen.

– Maak een wisselbad van de Dode Zee Badzout. Dode Zee Zout bevat heel veel mineralen en sporenelementen. Er zit vooral een hoog gehalte aan magnesium, kalium en calcium in het dode zee zout. Dode zee zout stimuleert de bloedcirculatie en werkt mee aan het herstel van de huid. Het werkt ontspannend en kalmeert de huid.

– Alle producten uit de eucalyptus mint lijn. Zoals de Multi Use butter, Multi Use Olie en de hand-body-feet scrub.

Eucalyptus-Mint-Rozemarijn kan bijdragen aan de verbetering van de doorbloeding van de huiden werkt daarom helend bij wintertenen en -handen. Ook werkt het stimulerend op het natuurlijk herstellend vermogen van de huid. De Eucalyptus-Mint-Rozemarijn werkt ook heilzaam bij verkoudheid, gordelroos, hoofdpijn, zenuwpijn en koorts. Het werkt schimmelwerend, dus het kan ook goed ingezet worden bij schimmelnagels. Je kunt hem ook inzetten om huidveroudering tegen te gaan, jeuk verminderen bij eczeem, insectenbeten en huidprikkeling door brandnetels.

Wil je meer informatie of advies? Vul het contactformulier in of stuur een e-mail naar info@pedicuresalonjanice.nl of neem telefonisch contact op: 06-81476111

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]
error: Content is protected !!