Telefoonnummer

06-81476111

E-mail

info@pedicuresalonjanice.nl

Openingstijden

Onderaan de website

Het is lente en de zon gaat weer heerlijk schijnen. Natuurlijk trekken we met z’n alle massaal weer naar buiten! Maar voordat je naar buiten gaat, lees eerst even deze blog over chemische en fysische zonnefilter. En smeer je daarna eerste goed in! De zon is heerlijk en hebben we ook zeker nodig. Denk bijvoorbeeld aan de vitamine D die je aanmaakt door middel van de zon. Maar de zon heeft ook een keerzijde. Het kan voor verschillende huidproblemen zorgen en voor vroegtijdige huidveroudering! Dit wil je natuurlijk niet!

Dus we gaan de huid insmeren…

Maar met welk product kun jij dit het beste doen? Dat er verschillende zonnebrandmerken zijn wist je waarschijnlijk al. Maar waar moet je nou opletten als je voor een zonnemelk kiest. Ik ga je daarbij helpen:

Chemisch zonnefilter VS Fysische zonnefilter

Er zijn producten met een chemisch filter en met een fysische zonnefilter. Maar wat is nou het verschil tussen beide.

Nou, het verschil is echt heel groot. Een chemisch filter wordt in heel veel zonnebrand producten gebruikt, daar zitten ingrediënten in zoals: oxybenzone, octyl methoxycinnamate, octocrylene en avobenzone. Een chemisch filter trekt in de huid en absorberen de UV stralen. Het kan voor huidirritatie zorgen doordat het word opgenomen en dan in de bloedbaan terecht komt. Hierdoor wordt de hormoonhuishouding aantast. Ook is de chemische filter schadelijk voor het water en alles wat hierin leeft. Hawaii heeft zelfs deze ingrediënten in zonnemelk al verboden, omdat dit het koraal bewezen aantast.

Maar waar moet ik dan wel voor kiezen. Nou, dat is een fysische zonnefilter. Dit filter is gemaakt van mineralen en blijven op de huid liggen. Waardoor de UV stralen weerkaatsen. Minerale of fysische zonnefilters zijn vaak gemaakt van Zinkoxide en Titaniumdioxide. Dit zijn natuurzuivere bestandsdelen en tasten dus je lichaam niet aan. Een fysisch filter is ook ocean proof doordat de bestandsdelen van minerale komaf zijn is het veilig voor het oceaanleven en ook het koraal.

Welke factor moet ik kiezen?

En dan moet ik het nog even hebben over de factor, vroeger werd ons altijd geleerd: Je moet jezelf met een extra hoge factor insmeren, anders verbrand je. Wat als ik je vertel dat dit niet zo is. Het Lexicon van Cosmetische Ingrediënten van Marieke Schutte (ANBOS) waarschuwt: “Hogere SPF dan 20 is niet nodig, omdat de samenstelling van dit soort producten de huid kan schaden. Beter en veiliger is om 10 x per dag te smeren met SPF 20 of lager dan 1 x met een hoge SPF.” Factor 20 geeft rond de 88 – 90% bescherming. En factor 50 zo’n 95%. Niet veel meer dus. Terwijl dat de hogere factor veel meer schadelijke stoffen bevat.

De juiste zonnemelk voor jou MET fysische zonnefilter

De zonnecrème die in mijn salon verkocht wordt is die van Botanical Beauty. Dit is een fysische zonnefilter die vegan, ocean proof, natuurzuivere en biologisch is. De natuurzuivere zonnemelk is goed uit smeerbaar en  geeft geen witte waas! Het is een heerlijk product en beschermt gelijk na aanbrengen. Door de ingrediënten: Calendula, kamille, jojoba olie en sheabutter werkt de zonnemelk heilzaam en kalmerend. De kokosolie, lijnzaadolie en zonnebloemolie houden de huid soepel. En de oxidant vitamine C beschermt de huid tegen vrije radicalen. Het advies is om elke 2 uur de zonnemelk weer opnieuw aan te brengen. Na het zwemmen, transpireren of afdrogen ook het producten weer opnieuw aanbrengen.

Mijn laatste advies voor jou

Ga verstandig met zonlicht om. En denk EXTRA aan je huid als de zon schijnt. Dit kan niet vaak genoeg gezegd worden. Het allerbeste is om uit de zon te blijven helaas. Maar als je toch een mooi en blijvend kleurtje wilt, zon dan met mate. Het is van het grootste belang je huid in goede conditie te houden. Ga tussen 11.00 uur en 15.00 uur sowieso in de schaduw zitten met een mooie, grote hoed op zodat ook je oren worden beschermd. Of onder een parasol. Door de UV-straling worden ogen ook beschadigd. Draag altijd een zonnebril met een goede UV-filter. En lange mouwen is ook een aanrader!

Wil je meer advies over zonnen, of over andere huidproblemen? Stuur een mail naar info@pedicuresalonjanice.nl of lees mijn andere blogs.

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

[instagram-feed]
error: Content is protected !!